Karhulammen polku ja laavu

Etusivu / Portfolio / Karhulammen polku ja laavu

Karhulammenlaavu sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Jaalan kirkonkylästä.

Laavulle johtaa polku, joka alkaa Jaalan vesitornilta. Polulle voi hyvin mennä myös Vanhan Kelon kautta. Polku kulkee vaihtelevassa maastossa ja osin myös pitkospuita pitkin. Lopussa on muutama sata metriä pientä tietä kuljettavana. Polku on viitoitettu, mutta merkintää ja viitoitusta on meidän vielä parannettava.

Karhulammen laavulla on turvallinen nuotiolaite, samanlainen kuin melontalevähdyspaikoillakin. Varustukseen kuuluu myös kuivakäymälä ja jonkin verran polttopuita.

KENELLE PAIKKA ON TARKOITETTU

Paikka on tarkoitettu yksityisille henkilöille retkeilykohteeksi niin talvella kuin kesälläkin.

MITÄ SAA TEHDÄ

Päivävierailulla saat käyttää levähdyspaikkaa ja sen varusteita.
Alueella on voimassa jokamiesoikeudet.

ALUE ON ROSKATON

Alueella ei ole roska-astioita eikä -huoltoa. Kaiken, minkä jaksat tuoda, jaksat myös viedä pois! Pidä huolta siisteydestä, niin kaikki viihtyvät.

LEIRIYTYMINEN ALUEELLA

Karhulammenlaavu on tarkoitetut retkien virkistyskohteeksi, jossa voi nauttia eväät ja viivähtää tuokion. Annathan tilaa myös toisille tulijoille. Paikalle leiriytyminen ja teltan pystytys ei ole sallittua.

NUOTIOLAITE JA AVOTULI

Nuotion ja avotulen saa tehdä sitä varten rakennettuun nuotiolaitteeseen. Alue on erittäin haavoittuvainen metsäpalolle. Tästä syystä avotulen saa tehdä vain nuotiolaitteeseen. Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko on ehdottomasti kielletty myös nuotiolaitteessa. Tiedäthän, että olet täysimääräisesti vastuussa avotulen käsittelystä. Nykyisen lain mukaan sytyttäjä vastaa!

Polta vain puuta ja muuta palavaa. Tyhjät juomatölkit kuuluvat sinun mukaan ei nuotiolaitteeseen! Muista laittaa kansi päälle.

PUUCEE

Puucee on tarkoitettu lähinnä niille isommille tarpeille, pienemmät voi ”hajasijoittaa” luontoon. Omat paperit on hyvä pitää mukana, koska paperihuoltoa ei tehdä.

Käytön jälkeen muista laittaa kuiviketta ja sulkea ovi.

POLTTOPUUT

Omat polttopuut on suositeltavin ratkaisu. Paikalla on jonkin verran talkoilla tehtyjä polttopuita, mutta kirvestä tai sahaa ei ole. Ole säästeliäs polttopuiden suhteen, älä polta turhaan.

 

JOKAMIESOIKEUDET ALUEELLA

  • Luonnosta saa kerätä marjoja ja sieniä.
  • Kalastus lähilammessa on sallittu jokamiesoikeuksien mukaan.
  • Viehekalastukseen tarvitset kalastuslain mukaiset luvat.
  • Elävien puiden ja pensaiden vahingoittaminen on kielletty. MAKKARATIKKUJEN OTTAMINEN EI OLE SALLITTUA!
  • Teltan pystytys ja leiriytyminen on kielletty välittömässä läheisyydessä.

 

This entry was posted in . Bookmark the permalink.